Zdravý tekvicový cheesecake

Zdravý tekvicový cheesecake

29. 10. 2020 2 min. čítania

Tvarohová torta so sezónnymi jesennými ingredienciami, ktorá poteší celú rodinu. Upeč si ten najlepší cheesecake z tekvice.

Ingrediencie a postup

Korpus:

  • 150 gramov jemných ovsených vločiek
  • 50 gramov celých ovsených vločiek
  • 1x banán
  • 20 gramov holandského kakaa
  • 40 gramov kokosového oleja

Všetko okrem celých ovsených vločiek spolu rozmixovať (tzn. 150 g jemných ovsených vločiek, banán, holandské kakao, kokosový olej). Po rozmixovaní vmiešať 50g celých ovsených vločiek, dať do formy vyloženej papierom na pečenie a piecť 10 minút na 180 ° C.

"Náplň":

  • 200 gramov tekvicového pyré (tekvicu upiecť / uvariť a rozmixovať)
  • 200 gramov lučiny
  • 125 gramov odtučneného tvarohu
  • 2x vajcia
  • 3 gramov škorice
  • sladidlo podľa chuti (ja používam flavdrops alebo med)
  • lyžička vanilkovej esencie, ak chceš

Všetko spolu rozmixujeme a nalejeme na upečený korpus. Celý tortu potom pečieme ešte 45-50 minút na 160 ° C. Aby sa torta nepotrhala, rúru otvoríme až po 5 minútach od vypnutia a tortu necháme ešte 20 minút v otvorenej rúre, potom ho necháme vychladnúť na kuchynskej linke a až vychladnutú ju dáme do chladničky. Najlepšie chutí druhý a tretí deň.

Nutričné hodnoty

Na jeden kúsok (1/8) torty:

243 kcal / 1016 KJ
10 gramov bielkovín
23 gramov sacharidov
12 gramov tukov


STRAVA