Ingrediencie a postup
Korpus:
- 150 gramov jemných ovsených vločiek
- 50 gramov celých ovsených vločiek
- 1x banán
- 20 gramov holandského kakaa
- 40 gramov kokosového oleja
Všetko okrem celých ovsených vločiek spolu rozmixovať (tzn. 150 g jemných ovsených vločiek, banán, holandské kakao, kokosový olej). Po rozmixovaní vmiešať 50g celých ovsených vločiek, dať do formy vyloženej papierom na pečenie a piecť 10 minút na 180 ° C.
"Náplň":
- 200 gramov tekvicového pyré (tekvicu upiecť / uvariť a rozmixovať)
- 200 gramov lučiny
- 125 gramov odtučneného tvarohu
- 2x vajcia
- 3 gramov škorice
- sladidlo podľa chuti (ja používam flavdrops alebo med)
- lyžička vanilkovej esencie, ak chceš
Všetko spolu rozmixujeme a nalejeme na upečený korpus. Celý tortu potom pečieme ešte 45-50 minút na 160 ° C. Aby sa torta nepotrhala, rúru otvoríme až po 5 minútach od vypnutia a tortu necháme ešte 20 minút v otvorenej rúre, potom ho necháme vychladnúť na kuchynskej linke a až vychladnutú ju dáme do chladničky. Najlepšie chutí druhý a tretí deň.
Nutričné hodnoty
Na jeden kúsok (1/8) torty:
243 kcal / 1016 KJ
10 gramov bielkovín
23 gramov sacharidov
12 gramov tukov