25% ZĽAVA na tenisky Nike Romaleos-- days --:--:--https://top4fitness.sk/c/nike-romaleosKÚP TERAZ

Zdravá Krtková torta

Klasická Krtkova torta je medzi slovenskou populáciou veľmi obľúbená pre svoju skvelú chuť. Bohužiaľ, čo sa týka obsahu makroživín a zloženia, to už tak skvelé nie je. Poďte vyskúšať jeho zdravší variant, na ktorej si pochutnáte bez výčitiek.

Ingrediencie na korpus:

50 gramov kakaa
35 gramov čokoládového proteínového prášku
30 gramov kukuričného škrobu
6 gramov prášku do pečiva
5 vajec
3 lyžičky medu (či iného sladidla)

Ingrediencie na krém:

2 banány
500 gramov odtučneného tvarohu
4 lyžice medu (či iného sladidla)

Postup:

Dáme si predhriať rúru na 200 ° C. Ingrediencie na korpus (kakao, proteín, škrob, vajcia a flavdrops) zmiešame v hladké tiahle cesto, na záver pridáme prášok do pečiva (ktorý len zľahka vmiešame do cesta), vlejeme do tortovej formy vymastenej tukom (poprípade vyloženej papierom na pečenie) a pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C cca 20 minút.


Medzitým si pripravíme krém - zmiešame tvaroh a sladidlo.

Po upečení necháme korpus dôkladne vychladnúť. Potom doň lyžicou vydlabeme uprostred dieru (pozor, nech si ponecháte vyššie okraje a nech sa lyžicou nedostanete skrze korpus), do ktorej naukladáme jednu vrstvu nakrájaného banánu, potrieme polovicou krému, naň naukladáme druhú vrstvu banánu a potrieme zvyškom krému.

Zdravý krtkův dort

Celú tortu necháme chladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Potom ho už len nakrájame a užívame si výbornú zdravú pochúťku.

Nutričné hodnoty 1/8 torte:
169,6 kcal / 710,1 KJ
13,3 g bielkovín
17,8 g sacharidov
4,5 g tukov

Autorkou receptu je Andrea Skolková.


STRAVA